Menno Lanting

Spreker, auteur en innovator

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap, innovatie en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 250.000 mensen lazen zijn bestsellers waaronder ‘Connect!’, managementboek van het jaar. Voor zijn boek ‘Olietankers en speedboten’ interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers. In 2021 verscheen zijn nieuwste boek 'Uit het transformatie moeras' waarin hij een nuchtere kijk geeft op de faalfactoren van de digitale transformatie en een heldere route naar vernieuwing schetst aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen. Eerder was hij 20 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor o.a. het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer.

Organisaties waarvan we dachten dat hun relevantie zich nog tot in decennia zou voortzetten, verkruimelen waar we bij staan. Consumenten en burgers zijn tegenwoordig zo goed met elkaar verbonden dat informatie, nieuws en trends zich razendsnel over de aardbol verspreiden. Dit betekent dat organisaties in veel gevallen sneller met nieuwe producten, diensten en business modellen moeten komen. Dat vraagt om meer innovatie en slimmer organiseren en als gevolg daarvan weer om meer experimenten.

De belangrijkste voorwaarden voor innovatie zijn de juiste mensen, technologie en bedrijfscultuur. Er ontstaan andere businessmodellen en organisatievormen en ook onze kijk op leiderschap verandert radicaal. De hedendaagse professional is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Het vinden van het juiste talent wordt voor meer en meer organisaties een uitdaging.

De rode draad in het werk van Menno is ‘aanpassingsvermogen’. Hij adviseert organisaties hoe aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Hij geeft daarbij antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn.


 

Wim Davidse

Flexstrateeg & hoofdredacteur Flexmarkt Magazine

Wim is de oprichter van Dzjeng, atelier voor flex/werkmerken. Wim verzorgde hierover honderden informatieve, inspirerende en interactieve lezingen, inspiratieshops en sparringsessies, en publicaties. En in het verlengde daarvan: strategie- en innovatie-expedities. Wim is de hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, inspiratiebron voor excellent ondernemen in flex. En lid van de werkgroep Agenda voor de Industrie. Voor Dzjeng was hij als directielid van Vedior Groep Nederland tien jaar lang actief als strateeg, marketeer en innovator in de markt voor personeel, flexibiliteit & organiseren. Daarnaast was hij voorzitter van de ABU-commissie Onderzoek & Voorspellingen en lid van de programmaraad van het Nederland Centrum voor Sociale Innovatie.  


 

 

Han Mesters

Sectorbankier ABN AMRO 

Han Mesters is sector bankier Zakelijke Dienstverlening. Deze sector is heel divers en omvat onder meer accountancy, advocatuur, consultancy, notariaat, uitzenders, schoonmaakbedrijven en beveiligingsbedrijven. Han is al meer dan 20 jaar werkzaam in banen die als aandachtsgebied de sector zakelijke dienstverlening hebben, geeft regelmatig presentaties over trends in de sector en is een actieve gebruiker van social media. Hij heeft een aantal rapporten geschreven over human capital omdat dat onderwerp het bindende element is. Han is bedrijfskundige  en economisch historicus. Naast zijn baan als sector bankier is Han ook voorzitter van de Human Capital tafel binnen de Industrieele Groote Club in Amsterdam en vice voorzitter van het VNO-NCW Human Capital Netwerk.

 

 

Erwin Opgelder

Algemeen Directeur FlevoDirect

Erwin Opgelder is samen met zijn echtgenote Corry Opgelder oprichter van FlevoDirect, een uitzendorganisatie diep geworteld in Flevoland met vestigingen in Lelystad en Zeewolde en meer dan 20 jaar ervaring.
Een team perfect laten functioneren vraagt veel van een organisatie. Strategische keuzes, marketing, digitalisering, mobiliteit: Erwin faciliteert een zo optimaal mogelijke werkomgeving. ‘Dat is niet alleen belangrijk voor onze eigen medewerkers die met veel plezier, passie en inzet hun werk doen. Dat straalt ook uit naar opdrachtgevers en werkzoekenden. Die merken dat FlevoDirect werkelijk alles in het werk stelt om mensen succesvol samen te brengen.’ 


 

Peter Caljé

Algemeen Directeur van Stone Business Associates

Peter Caljé (47) heeft bedrijfskunde gestudeerd in Rotterdam en de afgelopen 20 jaar carrière gemaakt in de arbeidsbemiddeling. Bij YER was hij verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van YER Interim Solutions, de laatste jaren als Directeur Recruitment en Interim Solutions. Caljé is ook lid van de Raad van Advies van Q-Logic en Voorzitter bij EGN Nederland. Tevens is hij politiek actief als fractievoorzitter van de D66 in Vlaardingen.

 

 

Marion van Happen

CEO HeadFirst Group

Marion heeft ruim twintig jaar ervaring in HR services, staffing en recruitment in diverse commerciële- en managementfuncties in binnen- en buitenland. De laatste jaren was ze Chief Operating Officer bij RGF Staffing the Netherlands (voorheen USG People), daarvoor was Marion algemeen directeur van Unique. Sinds 1 februari 2022 is ze CEO van HeadFirst Group, HR-dienstverlener en leading platform voor professionals.

Marion is een gepassioneerde leider die verandering en innovatie met behendigheid en snelheid aanstuurt. Zij gelooft sterk in het bereiken van betere resultaten door hoge diversiteit binnen teams.

Han van Horen

CCO Labour Power Company

 

 

 

 

 

 

 

Pieter J. Leenman

Oprichter/ CEO Maqqie

Het is mijn persoonlijke ambitie om de transitie van de arbeidsmarkt vanuit 20e eeuw structuren naar een open en digitaal model mogelijk te maken. Een model dat werkt voor iedereen: voor werkgevers én werknemers.

 

 

 

 

Joaquin Urbina

Algemeen directeur Trixxo Jobs NL