12:00Ontvangst

Ontvangst

12:30 - 13:15OPENING EN LUNCH

OPENING DOOR EVENTVOORZITTER
Wim Davidse, Strateeg, analist, adviseur-coach en begenadigd spreker

Hoe gaat de dag er vandaag uitzien? Met wie zit je aan tafel? En welke kennis kan je met hun uitwisselen? Op basis van vragen, resultaten en stellingen uit ons onderzoek naar de Flexmarkt, kun je kennis uitwisselen en nieuwe contacten opdoen. En dat allemaal onder het genot van een overheerlijke lunch.

13:15 - 14:00PLENAIR

HOE STAAT DE FLEXMARKT ERVOOR?
Han Mesters, Sector Bankier bij ABN AMRO

Als de economie inderdaad met drie procent groeit (CPB), en de schaarste op de arbeidsmarkt blijft groeien, hoe staat de flexmarkt er dan aan het eind van het jaar voor? De door technologie veroorzaakte structurele veranderingen gaan onverbiddelijk door. Zeker ook in de uitzendbranche. Werk aan de winkel dus. “Je moet het dak repareren als de zon schijnt.”

Vandaag deelt Han Mesters zijn visie op de stand van de flexmarkt en de verwachte ontwikkelingen waar de flexondernemer mee te maken krijgt.

14:00 - 15:00MASTERCLASS

Masterclass 1: Agile Talent, hoe selecteer je de beste talenten voor de toekomst?
Ralf Knegtmans
, managing partner en mede-eigenaar van De Vroedt & Thierry, en schrijver ‘Agile Talent’.

‘Drijfveren en persoonskenmerken winnen het van competenties en ervaring.'

Technologische ontwikkelingen hebben een grote invloed op bedrijven en de mensen die er werken. Volgens het Massachusetts Institute of Technology (MIT) veranderen of verdwijnen in de komende decennia 45% van alle huidige banen. Deze verandering vraagt om een andere mindset. De werving en selectie van de juiste talenten verandert mee. Ralf Knegtmans schetst in zijn boek “Agile Talent” de negen cruciale stappen bij de selectie van het talent van de toekomst.

Door talent te screenen op basis van zijn ‘receptuur’ kan iedereen de beste talenten met een grote houdbaarheidsfactor identificeren en selecteren. Tijdens deze interactieve en praktijkgerichte keynote beantwoord Ralf Knegtmans vragen als:

> Hoe kan ik ‘agile’ talent herkennen?
> Wat zijn de selectiecriteria voor toekomstbestendig talent?
> Hoe weet ik of ‘agile’ talenten passen binnen de context van een organisatie?
> Zijn er hulpmiddelen die mijn selectie kunnen objectiveren en zorgen voor een grotere voorspelbaarheid van toekomstig succes?
> Zijn er casestudy’s van (flex)bedrijven die voorlopen op dit terrein waar ik iets van kan leren?

15:00 - 15:30Break & snacks

Break

15:30 - 16:30MASTERCLASS

Masterclass 2: De digitale toekomst van werk
Jarno Duursma, trendwatcher, spreker over digitale technologie en auteur

De wereld versnelt steeds meer door internet en digitale technologie. Digitaal is het nieuwe normaal.
Virtueel en realiteit vervlechten en de digitalisering raast voort. Jarno Duursma brengt je in een inspirerende lezing op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en digitale trends, een enerverende kijk op het spanningsveld tussen digitale technologie en toekomstige arbeidsmarkt. Met thema’s als Kunstmatige intelligentie, chatbots en virtuele assistenten, blockchain en cryptocurrencies. Wat is de impact van al deze ontwikkelingen op bedrijven en de arbeidsmarkt?

16:30 - 16:45PLENAIR

Afsluiting door dagvoorzitter
Wim Davidse

16:45 - 17:45Borrel

Netwerkborrel

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.